2021. június 2., szerda

Binoluláris immerziós biológiai oktató kutató mikroszkóp, újszerű, hibátlan. Ld tesztképek - Jelenlegi ára: 55 000 Ft

Ez egy biológiai mikroszkóp. Komoly fém-üveg mikroszkóp, 4, 8kg csomagolás nélkül. Alkalmas vér, gomba, spóra, algák, apró vizi mütyűrük, növények, szövettani és egyéb metszetek, stb vizsgálatára. Amit ez nem tud, azt 300e alatt egyik sem tudja. A nagyítás az objektív és az okullár szorzata. Objektívből nem létezik nagyobb nagyítású. Ez így 40-1000x-es nagyításig jó. A fénymikroszkópok 1300x-os hasznos nagyításnál nagyobbat fizikai okokból nem tudnak. Hiába tesz bele 20x-os okulárt, a kép nem lesz részletesebb.
Egy projektből kimaradt mikroszkóp. Párszor használták, de olyan, mintha új lenne. Van pár mikroszkópom, értek a mikroszkópokhoz. Ellenőriztem, esztétikailag és technikailag is hibátlan. Az új ára 150e felett volt. Középiskolai, egyetemi oktatási célra gyártották, nagyon könnyű használni, mindent tud, ami elvárható egy komoly mikroszkóptól. Mivel minden eleme szabványos, tetszőlegesen bővíthető drága extrákkal is, de pl. kb ingyen lehet belőle sötét látótereset csinálni. Szívesen elmondom, hogy kell.
Objektívek:
4x, 10x, 40x, 100x (1. 25 NA, olaj immerziós), szabványos RMS objektívek.
Okulár: 2x WF10 szabványos biológiai mikroszkóp okulárok.
Kondenzor: abbey kondenzor, de a mikroszkóp Koehler minőségű megvilágítással rendelkezik. A nagy Zeiss mikroszkópjaim sem jobbak, ahol kézzel kell ezt beállítani.
Mechanikailag, optikailag hibátlan, szinte új. A tesztképek készítéséhez ilyen mikroszkópot használtam. Pollen, vér (granulocita), valamilyen növény metszet. Az utolsó képen látható állapotban kerül a mikroszkóp átadásra.
A kicsi miki nem része az aukciónak, a metszetek sem. Keresztkérdésekre szívesen válaszolok.
Foxpost vagy személyes átvétel preferált, esetleg posta. A szállítás annyi, amennyit a posta kér, csak foxpost lehet, elegem van a postán a soraállásból. Privát értékesítés.

Jelenlegi ára: 55 000 Ft
Az aukció vége: 2021-06-03 08:26 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése