2019. december 30., hétfő

NÁNDORFEHÉRVÁRI DIADAL 2006 PP EMLÉKÉRME - Jelenlegi ára: 25 000 Ft

   
                                                                    
                                    KEDVES GYŰJTŐTÁRSAK!
                                                   
Megvételre kínálom a fotókon látható  NÁNDORFEHÉRVÁRI DIADAL emlékérmémet, melyet 2006 július 20-án bocsátott kiaMagyar Nemzeti Bank.
Ezzel az emlékpénzzel  kívántak  tisztelegni a diadal 550. évfordulóján.               
Hunyadi János győzelme a törökök felett egész Európa számára létkérdés volt. A  nándorfehérvári csata a magyar-török háborúk egyik jelentős eseménye, amelynek során 1456 július 4-21 között a keresztények ( magyarok és szerbek) Szilágyi Mihály vezetésével hősiesen védték a  Nándorfehérvár (mai Belgrád)várát II. Mohamed török szultán több mint tízszeres túlerőben lévő ostromló seregével szemben.
Július 14-én Hunyadi Jánosnak sikerült áttörni a török hajózárat a Dunán  és csatlakozott sógora Szilágyi Mihály váratvédő seregéhez.
Majd július 22-én kitört a várból és a Kapisztrán János hatása alatt álló keresztesek segítségével vereséget mért a török seregre.
Az eseményt , tekintettel a győzelem kivívásának körülményeire és a hosszútávú következményeire a magyar hadtörténelem  egyik legjelentősebb magyar győzelemként tartja számon. Ez a győzelem mintegy hetven évre megállította a törökök további Európai terjeszkedését.
A déli harangszó az egész keresztény világban  azóta is  a nándorfehérvári diadalra emlékeztet. III. Kallixtusz pápa a hadjárat sikere érdekében imádkozásra buzdított.
A győzelem után szerette volna megköszönni és kimutatni a győzelem jelentőségét a keresztény világnak ezért elrendelte a déli harangszót a templomokban.
Az érem tervezője:   Soltra E. Tamás
Az érme technikai adatai :
Névértéke:                5. 000 Ft
anyaga:                 ezüst  925%0 
minőség:                   Proof
súlya:                      31, 46 g
átmérője:                38, 61 mm
Kis darabszám !!
Az érméhez certificat  is tartozik.         
Kérem ha bármilyen kérdése merülne fel, azt még a vásárlási szándéka előtt tegye fel.
Licitálás előtt kérem figyeljen a szállítással és fizetéssel kapcsolatos tudnivalókra és csak akkor licitáljon ha azokat elfogadhatónak találja, ugyanis licitet nem törlök.
Megértésüket köszönöm.
Kérem ha teheti tekintse meg a többi eladásra kínált termékemet is.
Köszönöm az érdeklődést.             

Jelenlegi ára: 25 000 Ft
Az aukció vége: 2020-01-12 22:28 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése