2016. április 10., vasárnap

Grimm mesék - Jelenlegi ára: 2 500 Ft


           
                                            Tartalom,
A meseszövegek a Grimm testvérek gyűjtésében megjelent „ Gyermek- és családi mesék” teljes kiadásának 1857-es 7. kiadása alapján, változtatás nélkül kerültek felhasználásra.
Milyen meséket mondhatunk el vagy olvashatunk fel a gyerekeknek? Ez a kérdés újra és 
újra felmerül a felnőttek gondolataiban. A szülőket, illetve nevelőket gyakran elbizonytalanítják a modern meseillusztrációk (és talán még gyakrabban) saját gyermekkori emlékeik és félelmeik. Tényleg kegyetlenek lennének a mesék, vagy csak illúzió az általuk bemutatott – látszólag – tökéletes világ? Vagy abban rajlik az értelmük, hogy – mindig – a jó győzedelmesekedik, a gonosz alulmarad bennük? A gyerekek saját maguk sohasem teszik fel ezeket a kérdéseket. Tudj�! �k, hogy életnek, s így az ő életüknek is, két, napos és sötét, borús oldala van, és ettől az élettől nem idegen a nevetés, de a sírás sem. A gyerekek szeretik az ellentéteket és a dinamikát, amelyek a mesék jellemző tulajdonságai. A mesealakokkal – jókkal és gonoszakkal – együtt élik át az összes tanulási folyamatot, a fájdalmakat és az örömöket, és eközben fejlesztik saját egyéniségüket, lelkivilágukat. A gyermekek szívesen meghallgatják újból és újból a kedvenc meséjüket, de az új történeteket is örömmel fogadják.  
A könyvben szereplő mesék szövegét szó szerint, változtatás nélkül vettük át abból a gyűjteményből, amelyet a Grimm testvérek több évtizedes áldozatos munkája hozott létre.

Jelenlegi ára: 2 500 Ft
Az aukció vége: 2016-05-01 12:01 . Grimm mesék - Jelenlegi ára: 2 500 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése